ROSE NEPTUN

Neptun – cea mai faimoasa zona din sudul litoralului Romanesc, o oaza de liniste si verdeata, in plin proces de transformare de unde in maxim 20 min de mers cu masina ajungi la oricare din urmatoarele obiective turistice si de agrement:

ROSE NEPTUN

in maxim 20 min de mers cu masina ajungi la oricare din urmatoarele obiective turistice si de agrement

Orașul antic Callatis – 10 min cu masina

Cel mai vechi oraş din România fiind singura colonie dorică de pe ţărmul Pontului Euxin. Atât zidurile de incinta ale cetăţii Callatis, cât şi ruinele edificiului roman se mai pot vedea încă în apropierea falezei oraşului Mangalia. Fostul port al cetăţii este acoperit în prezent de apele marii. Acesta era localizat în partea de sud a actualului port. Din Callatis sunt originari vestiţii învăţaţi care au trăit în Egiptul elenistic: Demetrios, Heracleides, Satyros, Istros, Thales. Oraşul Callatis / Mangalia este prima statiune balneo- climaterica din tara noastra, băile mezotermale sulfuroase fiind cunoscute încă din timpul lui Burebista.

Muzeul Marinei Române Mangalia – 10 min cu masina

Acesta este un alt obiectiv unde merită să poposești. Luând ființă în anul 2004, acesta prezintă o colecție impresionantă din domeniul tehnicii navale, cu precădere din perioada activității portului, adică între anii 1952-2000. Veți putea admira noduri marinărești, ancore de dimensiuni impresionante, timone sau arme de toate felurile, dar și o colecție unică de navomodele.

Muzeul de Istorie şi Arheologie Callatis – 10 min cu masina

Pune la dispoziţia publicului vizitator o variată ofertă culturală, începând cu exponatele aflate în expoziţia permanentă a muzeului, continuând cu monumentele arheologice aflate în zona municipiului Mangalia și terminând cu numeroasele activități cultural-științifice organizate la sediul muzeului callatian.

Farul genovez din Mangalia – 10 min cu masina

O bijuterie arhitectonică ridicată în anii ’50 pe litoralul Mării Negre a fost recondiţionată în 2018 şi a ajuns cunoscută în întreaga ţară prin intermediul unui videoclip promovat de Administraţia Prezidenţială.

Mormântul Cu Papirus 
– 10 Min Cu Masina

Este un mormant unic, vechi de 2300 de ani. In secolul IV i.hr. colonistii greci au construit pentru un rege sau un nobil Mormantul cu Papirus in zona cetatii Callatis. In interiorul mormantului au fost descoperite ramasitele unui papirus scris in limba greaca. Acest papirus este unul dintre cele mai vechi din Europa.

Muzeul Marinei Române Mangalia
– 10 min cu masina

Acesta este un alt obiectiv unde merită să poposești. Luând ființă în anul 2004, acesta prezintă o colecție impresionantă din domeniul tehnicii navale, cu precădere din perioada activității portului, adică între anii 1952-2000. Veți putea admira noduri marinărești, ancore de dimensiuni impresionante, timone sau arme de toate felurile, dar și o colecție unică de navomodel

Pădurea Comorova
– 5 min mers pe jos

Pădurea Comorova este o formațiune vegetală localizată pe litoralul românesc, la nord de Mangalia. Inițial era o pădure de stejari brumării pitici cuprinzând de asemenea cedri, chiparoși, pini și zone semi-acvatice cu salcii precum mlaștina Hergheliei, dar arborii fiind progresiv tăiați de localnici, pădurea a fost ocrotită în 1890 și replantată parțial cu mesteceni, plopi, stejari și tei.

Moscheea Esmahan Sultan – 10 min cu masina

Moscheea a fost construită în anul 1575 de Esmehan Sultan, fiica sultanului Selim al II-lea (1566-1574), care era soția marelui vizir Sokollu Mehmed Pașa. Geamia este înconjurată de un cimitir musulman, la fel de valoros prin vechimea sa, atât din punct de vedere cultural, cât și spiritual, ce conține morminte vechi de peste 300 de ani.
La construcția moscheii s-a folosit piatră luată din zidurile cetății Callatis. Fântâna rituală, aflată în curtea geamiei, a fost construită cu piatră provenită dintr-un vechi mormânt roman.

Edificiul bizantin – 10 min cu masina

Este un monument istoric care dateaza din perioada secolelor V-VI d. Hr. Vestigiile istorice au fost descoperite intre anii 1993-1995 pe terenul aferent hotelului President si au fost incluse in cladirea unitatii de cazare, acolo unde este deschis si un muzeu.

Herghelia Mangalia – 5 min cu masina

Este singurul hipodrom din România care organizează curse galop și care vă oferă șansa de a lua ore de echitație la malul mării. Infiintata in anul 1926, Herghelia de la Mangalia este cel mai mare complex de acest gen din zona de sud-est a Europei si adaposteste aproximativ 350 de cai de rasa precum: pursange arab, semigreu si ponei.

Life Harbour Limanu
– 20 min cu masina

LifeHarbour este o stare de spirit, locul in care atat pasionatii de navigatie cat si cei care isi doresc doar o evadare din cotidan, regasesc armonia cu natura, o oaza de liniste si libertate totala  unde poti alege fie sa urmezi cursuri indoor intr-o sala plutitoare, amplasata intre yachturi, fie sa fii initiat in tainele navigatiei, sa faci o croaziera pe mare in echipe cu diferite tipuri de ambarcatiuni, de la veliere foarte rapide pana la barci sau yachturi cu motor.

Peștera Limanu
– 20 min cu masina

Primele atestări documentare ale acesteia datează încă din anul 1916, momentul în care a fost vizitată de om pentru prima oară. Dobrogea nu are multe peşteri, dar câteva dintre ele sunt remarcabile. Peştera Limanu, numită şi Peştera Caracicola sau Peştera La Icoane  este printre ele.
Cu lungime de cca 4.000 metri ea este de departe cea mai lungă peşteră dobrogeană. O altă ciudăţenie este ramificarea de-a dreptul ameţitoare a galeriilor.

Peștera Movile
– 20 min cu masina

Pestera (de la) Movie a fost descoperita in 1986 si reprezinta una din cele mai importante pesteri din Romania. Pestera s-a remarcat prin ecosistemul unic in lume ce s-a descoperit aici, atragand atentia pana si in randul cercetatorilor NASA (acestia comparand in anii ’90 mediul subteran din Movile cu cel de pe Marte).

..

Rezervația Hagieni  – 20 min cu masina

Rezervația Naturală Pădurea Hagieni, situată la 10 km de orașul Mangalia, a fost declarată arie protejată, în anul 1970. De-a lungul timpului ea a fost studiată de numeroși botaniști, care au scris despre importanța științifică a rezervației care adăpostește 841 de specii de plante, dar și foarte multe specii de păsări și animale. Pe o suprafață de 586 de hectare,sunt amenajate două trasee pentru turiști și aici puteti vedea mai ales primăvară, atunci când înfloresc, bujorul de stepă și cel dobrogean, două specii protejate și deosebit de frumoase.

Ograda Veseliei – satul Arsa, Mangalia – 20 min cu masina

Ferma va ofera posibilitatea de a petrece o zi placuta impreuna cu copiii dumneavoastra si de a avea ocazia sa ii introduceti in frumoasa lume a animalelor aflate in mediul lor natural. Va puteti bucura de aerul curat, in plin camp, departe de civilizatie iar cei mici vor afla mai multe despre viata animalelor la o ferma, despre cum traiesc, cum se hranesc cu mancare sanatoasa si naturala.

Locul de joaca special amenajat pentru copii mai mari, mai mici sau foarte mici ii asteapta pe vizitatori. Tiroliana, turnuri de catarat cu pod mobil, leagane, labirint din paie (disponibil incepand cu mijlocul lunii iunie, dupa ce recoltam!) , jucarii, toate sunt puse gratuit la dispozitia micutilor.

Parcul de distracții Saturn – 5 min cu masina 

Un loc colorat și o atmosferă animată vă așteaptă la parcul de distracții din Saturn, acolo unde toată familia va petrece timp de calitate. Caruselele, trenulețul și mașinuțele, dar și o caracatiță imensă îi va aștepta pe cei mici în fiecare seară.

Paradis Land
– 15 min mers pe jos

Paradis Land este primul brand din zona de Sud- Est a Romaniei ce îsi propune sa imbunatateasca experienta de aventura traita într-un astfel de parc.
Ghidat de sloganul “mare & aventura”, este locul perfect pentru petrecerea timpului liber inconjurat de natura intr-o lume aventuroasa, cu multe surprize, ce se afla sub emblema piratilor. De aceea mascota parcului este temutul Capitan Barbarossa si povestea lui insufleteste parcul, iar misterele lui ne arata ca Aventura nu are limite.

Galaxy Water Park
– 5 min cu masina

Tobogane și resurse infinite de distracție special concepute și gândite pentru cei care caută adrenalină și aventură dar și zone de relaxare cu șezlonguri.
In cadrul parculuiputeti gasi 7 tobogane pentru adulti, zona dedicata copiilor cu 3 tobogane, zona spa, bazin acoperit, zona de relaxare bar, pizza pe vatra, grill.

Jurasica Adventure Park
– 15 min mers pe jos

Parcul tematic de aventura Jurasica se afla in padurea din statiunea Neptun, din judetul Constanta, intr-un cadru natural excelent care ofera premisele unei atmosfere pline de aventura si distractie. Accesul spre parc se poate face foarte rapid, cu masina, din drumul european E87.